Tips tegen zweetvoeten in werkschoenen

Afbeelding

Zweetvoeten zijn erg vervelend als je de hele dag werkschoenen aan moet hebben. Werkschoenen zijn zwaarder en warmte kan minder makkelijk weg. Hierdoor ontstaan er sneller zweetvoeten wat een warm en vervelend gevoel aan de voet kan geven. Nare geurtjes en vochtigheid zorgen voor ongemak. Gelukkig zijn er werkschoenen die hier een oplossing voor hebben. In dit artikel leggen wij graag uit wat je allemaal kan doen om te voorkomen dat je zweetvoeten krijg in je werkschoenen.

Wat te doen tegen zweetvoeten in werkschoenen?

Als je opzoek bent naar goede werkschoenen die zweetvoeten helpen te voorkomen, is het belangrijk om rekening te houden met een paar dingen. Wanneer je de juiste schoen kiest neemt de kans op zweetvoeten en nare geurtjes aanzienlijk af.

 1. Cambrielle voering

  Cambrelle is een synthetische non-woven textiel. Het wordt vaak gebruikt in werkschoenen omdat het een stof van hoge kwaliteit is. De stof heeft vocht absorberende, geurvretende en ademende eigenschappen. De stof droogt enorm snel op en is dus minder gevoelig voor schimmelvorming. Ook na lange werkdagen blijven je voeten fris en droog. Kies daarvoor werkschoenen die gevoerd zijn met Cambrelle. Voorbeelden van Cambrelle-gevoerde werkschoenen van Redbrick zijn de Ruby, de nette werkschoen Oliver en de Freestyle. Hiernaast hebben nog veel meer werkschoenen van Redbrick een Cambrelle voering.

 1. Kies leer gevoerd schoenen

  Leer gevoerd werkschoenen zijn ademend en hierdoor zijn leren schoenen beter in staat om vocht en nare geurtjes goed af te voeren. Dit zorgt ervoor dat minder zweet in de schoen blijft en zo blijven er dan minder bacteriën in de schoen die nare geuren veroorzaken. Leren schoenen, in tegenstelling tot schoenen van bijvoorbeeld kunststof, ventileren beter. Vermijd schoenen van kunststofmaterialen zoals nylon of rubber.

 1. Draag goede sokken voor werkschoenen

  Sokken zijn de eerste laag om zweet van de voeten op te vangen. Daarom is dus de eerste stap tegen zweetvoeten het dragen van de juiste sokken. Zonder goede sokken vergroot de hoeveelheid zweet die in aanraking komt met de schoen en zo wordt de bacteriegroei dus groter. Bacteriën zijn de oorzaak van een slechte geur.

Zweetschoenen behandelen

Indien je over niet-ademende werkschoenen beschikt, kan het zijn dat je erg last hebt van zweetvoeten en hierdoor stinkende werkschoenen. Gelukkig kunnen werkschoenen, net als normale schoenen, behandeld worden tegen nare geurtjes. Dit is echter wel altijd tijdelijk. Om dit probleem aan te pakken raden wij je aan om ademende werkschoenen te kopen. Wil je jouw geurende werkschoenen (tijdelijk) behandelen op geur? Lees dan de onderstaande tips.

 1. Baking soda

  Baking soda heeft meerdere voordelen. Zo is baking soda in staat geuren, vlekken en vocht te absorberen. Stop wat baking soda in een sok en knoop de bovenkant dicht. Laat het een nachtje staan en uw werkschoenen zijn weer geurvrij!

 1. Tea tree olie

  Er zijn vele oliën die ontsmettende werkingen hebben. Toch is tea tree olie het meest effectief. De olie zorgt ervoor dat de werkschoen bacterievrij worden en fris gaan ruiken. Tea tree olie is te verkrijgen bij een drogisterij of gezondheidswinkel. De olie hoeft slechts twee keer per week gebruikt te worden om de werkschoenen weer fris te laten ruiken. Druppel twee keer per week wat druppels aan de binnenkant van de werkschoenen. De olie heeft onder andere de volgende eigenschappen: het werkt ontsmettend, zweet uitdrijvend en schimmelwereld. Deze tip is eenvoudig en veilig!

 1. Leg de werkschoenen een nachtje in de vriezer

  De stank in werkschoenen worden veroorzaakt door bacteriën. Deze bacteriën worden gedood bij temperaturen onder het vriespunt en daarom is de vriezer een uitkomst. Stop de werkschoenen in een (vriezer)zak en leg ze een nachtje in de vriezer. De bacteriën worden dan gedood en de geur zal wegtrekken. Doe eventueel een beetje talkpoeder in de werkschoenen voor je ze weer aantrekt en ze ruiken weer fris!

Geen zweetvoeten in uw werkschoenen meer met Redbrick!

Redbrick heeft vele varianten werkschoenen die gevoerd zijn met Cambrelle, poromax of een leren voering hebben. Sommige voeringen zijn gemaakt van zowel leer als Cambrelle. Kijk op onze website voor de complete collectie. Kijk bij ‘eigenschappen’ en dan ‘voering’ om te zien of je favoriete werkschoen gevoerd is van leer, Cambrelle of beide.

Persoonlijk advies

Wil je meer advies over welke werkschoenen het beste bij jouw situatie past? Chat dan met een van onze medewerkers of stuur een e-mail! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Afbeelding

Lisa - customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”

Nu populair
 1. Redbrick Motion Superb S3
  Redbrick Motion Superb S3
  Incl. BTW:€ 84,95€ 70,21
  0031349
 2. Redbrick Motion Comet S3
  Redbrick Motion Comet S3
  Incl. BTW:€ 89,95€ 74,34
  0031348
 3. Redbrick Motion Enigma S1P
  Redbrick Motion Enigma S1P
  Incl. BTW:€ 89,95€ 74,34
  0031347
 4. Redbrick Motion Sierra S1P
  Redbrick Motion Sierra S1P
  Incl. BTW:€ 89,95€ 74,34
  0031346