Tips tegen zweetvoeten in werkschoenen

Zweetvoeten zijn erg vervelend. Zeker als je de hele dag werkschoenen aan moet hebben. Naarmate de dag vordert, worden je werkschoenen zwaarder door het vocht en kan warmte minder makkelijk weg. Zweetvoeten geven een warm en vervelend gevoel aan je voeten. Bovendien zorgen stinkende werkschoenen voor ongemak. Redbrick legt je uit hoe je dit kunt voorkomen en bestrijden!

 

Hoe je zweetvoeten in werkschoenen kan tegengaan

Redbrick heeft de oplossing tegen zweetvoeten! Wij onderscheiden zelfs drie oplossingen. Zo zijn er ten eerste ademende werkschoenen waarmee je zweetvoeten kan voorkomen. Ten tweede helpt het dragen van de juiste werksokken en inlegzolen, mits ze schoon zijn natuurlijk. Ten derde zijn er een paar trucjes om je zweetvoeten en stinkende schoenen te behandelen.

 

1.    Drie soorten werkschoenen tegen zweetvoeten

Wanneer je de juiste schoen kiest, neemt de kans op zweetvoeten en nare geurtjes aanzienlijk af. Maar hoe weet je nu wat goede werkschoenen zijn die helpen om zweetvoeten te voorkomen? Dat hangt af van de voering en van het gewicht van de schoen. Redbrick zet een aantal ademende werkschoenen voor je op een rijtje.

Ademende werkschoenen met een Cambrelle voering

Zeg je ademende werkschoenen, dan zeg je Cambrelle voering. Cambrelle is een synthetisch non-woven textiel van hoge kwaliteit. De stof is vochtabsorberend, geurvretend én ademend. Perfect tegen zweetvoeten dus! De stof droogt enorm snel op en is dus minder gevoelig voor schimmelvorming. Ook na lange werkdagen blijven je voeten fris en droog. Kies daarom werkschoenen die gevoerd zijn met Cambrelle als je snel last hebt van zweetvoeten. De witte S3 sneaker Branco (ideaal voor in de zomer!), de stoere safety sneaker Bronze en de hoge werkschoen Onyx zijn voorbeelden van Cambrelle-gevoerde werkschoenen van Redbrick.

Bekijk al onze schoenen met Cambrelle

Ademende werkschoenen met een leren voering

Een alternatief voor een Cambrelle voering is een leren voering. Ook leer is een ademend materiaal, doordat het een natuurlijk materiaal is en daarom dus ook vochtregulerende eigenschappen heeft. Hierdoor zijn deze schoenen beter in staat om vocht en nare geurtjes goed af te voeren. Leren schoenen ventileren beter dan schoenen van bijvoorbeeld kunststof. Lees hier meer over in ons blog over leren werkschoenen. Vermijd materialen zoals nylon of rubber. Onze nette werkschoenen, de Redbrick Classics, beschikken over een voering met een combinatie van leer en Cambrelle.

Bekijk al onze schoenen met leren voering

Kies voor lichte werkschoenen

Lichte werkschoenen hebben een veel hoger draagcomfort dan traditionele zware werkschoenen. Door het lichte gewicht zijn de schoenen minder belastend voor je voeten. Dagenlang rondlopen kan je dus het beste doen op lichte werkschoenen. Doordat dit minder inspanning kost, zal je ook minder snel zweetvoeten krijgen. De lichte werkschoenen bij uitstek zijn de Redbrick Motion safety sneakers, een brede en moderne collectie bestaande uit S1P en S3 werkschoenen.

Bekijk de Redbrick Motion collectie

 

2.    Draag sokken, inlegzolen en wissel ze dagelijks

Door schone sokken en inlegzolen te dragen, hou je jouw voeten fris.Sokken zijn de eerste laag om zweet van de voeten op te vangen. Daarom is dus de eerste stap tegen zweetvoeten het dragen van de juiste sokken. Zonder goede sokken wordt de hoeveelheid zweet die in aanraking komt met de schoen vergroot, met een slechte geur als gevolg. Een goede optie zijn de Redbrick Cool sokken. Deze sokken verkoelen en hebben het vermogen om vocht te absorberen.

Naast sokken is het ook aan te raden om gebruik te maken van inlegzolen in je werkschoenen. Inlegzolen van goede kwaliteit vangen vocht op. Bovendien kan je inlegzolen makkelijk omwisselen en laten drogen. Redbrick inlegzolen zijn ademend, sneldrogend en antibacterieel en verkrijgbaar voor drie voettypen (hoog, laag en medium).

Bekijk al onze accessoires

 

3.    Zo behandel je stinkende werkschoenen

Als je ondanks bovengenoemde tips nog steeds last hebt van zweetvoeten, kan je nog altijd enkele trucjes toepassen om stinkende werkschoenen te behandelen. Dit is echter wel altijd tijdelijk. Op zoek naar manieren om geurende schoenen tegen te gaan? Dan heeft Redbrick drie lifehacks voor je!

Baking soda

Baking soda heeft meerdere voordelen. Zo is baking soda in staat geuren, vlekken en vocht te absorberen. Doe wat baking soda in een sok en knoop de bovenkant dicht. Stop de sok met baking soda in je schoen en laat het een nachtje staan. De volgende dag zijn je werkschoenen weer geurvrij.

Tea tree olie

Er zijn vele oliën die ontsmettende werkingen hebben. Toch is tea tree olie het meest effectief tegen zweetschoenen. De olie zorgt ervoor dat de werkschoenen bacterievrij worden en fris gaan ruiken. Tea tree olie is te verkrijgen bij een drogisterij of gezondheidswinkel. De olie hoeft slechts twee keer per week gebruikt te worden om de werkschoenen weer fris te laten ruiken. Druppel twee keer per week wat druppels aan de binnenkant van de werkschoenen. De olie werkt ontsmettend, zweetuitdrijvend en schimmelwerend.

Leg de werkschoenen een nachtje in de vriezer

Last van stinkende werkschoenen? De stank in werkschoenen worden veroorzaakt door bacteriën. Deze bacteriën worden gedood bij temperaturen onder het vriespunt en daarom is de vriezer een uitkomst. Stop de werkschoenen in een (vriezer)zak en leg ze een nachtje in de vriezer. De bacteriën worden dan gedood en de geur zal wegtrekken. Doe eventueel een beetje talkpoeder in de werkschoenen voor je ze weer aantrekt en ze ruiken weer fris.

Geen zweetvoeten in je werkschoenen meer met Redbrick!

Dragers van Redbrick hebben goede ervaringen met onze lichte en ademende werkschoenen. Het aanschaffen van goed materiaal en dit goed verzorgen blijft de beste manier om zweetvoeten in werkschoenen te voorkomen. Wil je meer advies over welke werkschoenen het beste bij jouw situatie passen? Chat dan met een van onze medewerkers of stuur een e-mail! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Redbrick Zweetvoeten Werkschoenen
Afbeelding

Mandy - Customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”

Nu populair
 1. Redbrick Motion Comet High S3
  Redbrick Motion Comet High S3
  € 90,50€ 109,50
  0031352
 2. Redbrick Motion Comet 2.0 S S3
  Redbrick Motion Comet 2.0 S S3
  € 86,36€ 104,50
  0031354
 3. Redbrick Motion Martijn Kuipers S3
  Redbrick Motion Martijn Kuipers S3
  € 82,23€ 99,50
  0031355
 4. Redbrick Motion Shade S3
  Redbrick Motion Shade S3
  € 86,36€ 104,50
  0031337