Werksokken van Redbrick: voor elke omgeving een geschikt paar

Het dragen van de juiste werksokken is essentieel voor een optimaal draagcomfort van je werkschoenen. Welke werksokken geschikt zijn voor jou, hangt af van de werkzaamheden die je uitvoert en de omgeving waarin je werkt. Je kiest immers ook safety sneakersuit die passen bij jouw werkzaamheden. Waarom zou je dat dan niet doen bij je werksokken?

Keuze uit 4 verschillende Redbrick werksokken

Redbrick heeft vier verschillende werksokken op de markt gebracht waarmee je op elke situatie kan inspelen. Zo zijn er thermosokken voor in de winter en vochtabsorberende werksokken voor in de zomer. Voor professionals die werken met gevoelige elektronische apparatuur zijn er daarnaast speciale ESD sokken verkrijgbaar. Toch liever sokken die je altijd kan dragen? Dan zijn de Redbrick All Season sokken wat voor jou!

Technisch design met Cordura® en CoolMax®

Uniek aan de werksokken van Redbrick is het technische design. In al onze werksokken zit de slijtvaste stof Cordura® verwerkt. Wanneer je op een werkdag veel meters maakt, zullen je sokken normaal gesproken snel slijten. Dankzij Cordura® gaan Redbrick werksokken langer mee. Niet alleen slijtage is voor veel professionals een probleem, ook (te) warme voeten in je werkschoenen is geen pretje. Daar heeft Redbrick rekening mee gehouden. Over de wreef lopen ventilatiekanalen voor een sterker ademend vermogen en het afvoeren van vocht. Bovendien is het ademende materiaal CoolMax® in onze werksokken verwerkt, met uitzondering van de thermosokken. Hierin is juist ThermoLite® gebruikt, een lichtgewicht materiaal dat je voeten warm houdt, voor vakmannen en -vrouwen die in de kou werken.

Werksokken Rebrick

Het belang van een goed paar werksokken

Sokken hebben over het algemeen enkele belangrijke functies. Ten eerste zorgen sokken ervoor dat je voeten warm blijven. Zeker als je buiten of in een koude omgeving werkt, is dat geen overbodige luxe. Ten tweede beschermen sokken je voeten tegen wrijving. Tijdens diverse werkzaamheden ben je veel in beweging. Als je voeten bij elke stap tegen je werkschoenen wrijven, is de kans groot dat er blaren ontstaan. Ten derde nemen werksokken zweet op. Dat is wel zo handig tijdens een intensieve werkdag. Als het zweet niet goed wordt opgenomen, trekt dit in je werkschoenen, waardoor ze gaan stinken. Bovendien kunnen vochtige voeten leiden tot infecties, zoals voetschimmel. Tot slot zorgt een goed paar werksokken er natuurlijk voor dat je werkschoenen comfortabel zitten.

Naast deze basisfuncties kunnen werksokken een specifieke functie vervullen, zoals elektrostatische ontlading (ESD) of bescherming tegen hitte of kou.

Zomer of winter? Deze werksokken heb je nodig

Snel last van transpiratie in de zomer? De Redbrick zomerwerksok heeft het vermogen om vocht te absorberen. Bovendien zorgen deze innovatieve werksokken voor verkoeling van je voeten op een warme zomerdag. Wanneer het weer kouder wordt en de dagen korter worden, is het tijd om te switchen naar onze Redbrick thermosokken. Deze werksokken zijn speciaal ontwikkeld voor de koude winterdagen (en andere koude werkomstandigheden). De thermosokken van Redbrick houden je voeten warm en droog dankzij de isolerende werking. Werk je vaak buiten? Overweeg dan ook om waterdichte of waterafstotende werkschoenen aan te schaffen.

ESD sokken voor specifieke toepassingen

Het dragen van ESD sokken (en ESD schoenen) is essentieel als je werkt met gevoelige elektronische apparatuur. Ook is ESD benodigd in werkomgevingen waarin er kans op explosies bestaat. ESD producten zorgen er namelijk voor dat de elektrostatische lading die je met elke beweging opbouwt weer wordt afgevoerd. Hierdoor verklein je de kans dat je schokjes of vonkjes overbrengt op de apparatuur waarmee je werkt. Onveilige situaties kunnen zo voorkomen worden.

Tips en advies

Tot slot nog twee belangrijke tips: 1) draag altijd droge sokken en 2) trek elke dag een schoon paar werksokken aan. Wil je persoonlijk advies over welke werksokken en werkschoenen voor jou het meest geschikt zijn? Neem dan contact op met onze experts!

Afbeelding

Anita - customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”

Nu populair
 1. Redbrick Onyx Hydratec S3
  Redbrick Onyx Hydratec S3
  € 109,50€ 132,50
  0031537
 2. Redbrick Granite ESD S3
  Redbrick Granite ESD S3
  € 92,98€ 112,50
  0031539
 3. Redbrick Slate ESD S3
  Redbrick Slate ESD S3
  € 88,02€ 106,50
  0031538
 4. Redbrick Ice S3
  Redbrick Ice S3
  € 92,98€ 112,50
  0031535