Werkschoenen voor een elektricien

Werkschoenen voor een elektricien

Werkschoenen zijn voor een elektricien zeer belangrijk. Werkschoenen bieden namelijk bescherming tegen verschillende soorten gevaren. Bij het werk van een elektricien denken de meeste mensen direct aan de gevaren die de elektricien loopt door het werken met hoogspanning. Elektrotechniek is echter een breed vakgebied en dus bestaat het werk van een elektricien uit diverse werkzaamheden. Vaak is het niet de elektricien die hierbij gevaar loopt, maar de kwetsbare elektronische apparatuur. Dat heeft te maken met statische elektriciteit die wordt opgebouwd door bijvoorbeeld wrijving tussen je kleding en je lichaam. Om te voorkomen dat de apparatuur waar je mee werkt beschadigd wordt, zijn antistatische werkschoenen essentieel.

Antistatische werkschoenen voor elektriciens

Het allerbelangrijkste waaraan een werkschoen voor een elektricien moet voldoen, is dat die een antistatische werking heeft. Alle schoenen die voldoen aan de S1P veiligheidsnorm of aan de S3 veiligheidsnorm zijn antistatisch. De veiligheidsschoenen moeten de statische lading kunnen geleiden zodat er geen beschadigingen kunnen ontstaan als gevolg van elektrostatische ontlading.

ESD schoenen: voor werkzaamheden met kwetsbare elektronische apparatuur

Veel elektriciens werken met gevoelige apparatuur, zoals microchips, of plegen onderhoud aan kwetsbare elektrische installaties. Speciaal voor deze elektriciens zijn er ESD schoenen. De ESD-norm is een Europese norm. De normering bevat een aantal eisen, voorzorgsmaatregelen en richtlijnen die de effecten van statische elektriciteit sterk minimaliseren. Kort gezegd zorgt ESD ervoor dat de statische elektriciteit die je opbouwt afgevoerd kan worden.

Bescherming tegen zware voorwerpen

Naast het aanleggen van elektra en het werken met kleine elektronica, werken elektriciens bijvoorbeeld met Cv-ketels en verwarmingen. Deze voorwerpen zijn zwaar en dus moeten de tenen en voeten beschermd zijn indien deze voorwerpen vallen. Je kan kiezen voor werkschoenen die vallen binnen de S1P veiligheidsnorm of werkschoenen die vallen binnen de S3 veiligheidsnorm. Werkschoenen van de S1P veiligheidsklasse voldoen aan de meest essentiële veiligheidseisen. De schoen is voorzien van een stalen of kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule. Ze zijn antistatisch en hebben een tussenzool van kevlar of staal, wat ervoor zorgt dat er geen voorwerpen de schoenen kunnen binnendringen.

Werkschoenen van de S3 veiligheidsklasse bevatten alle eigenschappen die een werkschoen van de S1P veiligheidsklasse ook bevat. Daarnaast hebben ze een verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water en bevatten ze een speciaal antislipprofiel tegen het uitglijden. De voorschriften van je werkgever bepalen welke veiligheidsklasse het meeste geschikt is. De schoenen van S3 veiligheidsklasse zijn meer geschikt in de zware industrieën, terwijl S1P werkschoenen ideaal zijn voor indoor werkzaamheden. 

De ideale werkschoenen voor een elektricien: tips van Redbrick

Werk je als elektricien? Neem dan de volgende tips in overweging bij het uitzoeken van je werkschoenen:

 • Zorg voor schoenen met een antistatische werking en een veiligheidsneus.
 • Werk je met kwetsbare apparatuur? Kies dan ESD schoenen!
 • Werk je vooral indoor? Kies dan schoenen van de S1P veiligheidsklasse!
 • Werk je vooral buiten? Kies dan schoenen van de S3 veiligheidsklasse!

Elektricien werkschoenen van Redbrick

Er zijn verschillende werkschoenen van Redbrick die uitermate geschikt zijn voor elektriciens. Zo voldoen alle modellen uit onze Motion-collectie aan de ESD-norm. Een veel gekozen schoen uit deze collectie is de Agile. Deze schoen valt binnen de S1P veiligheidsklasse en is zeer geschikt voor indoor werkzaamheden. Heb je liever schoenen van de S3 veiligheidsklasse? Hierbij horen de Granite ESD en de Slate ESD. Deze schoenen lijken op elkaar, maar het verschil is dat de Slate een lage werkschoen is en de Granite een hoge werkschoen. Ze zijn beide gemaakt van leer en de voering is gemaakt van Cambrelle. Deze eigenschappen zorgen voor een ademend vermogen. Elektriciens kiezen deze schoenen vanwege het uiterlijk, de werking en het comfort ervan.

Afbeelding

Mandy - customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”

Nu populair
 1. Redbrick Granite ESD S3
  Redbrick Granite ESD S3
  € 92,98€ 112,50
  0031539
 2. Redbrick Slate ESD S3
  Redbrick Slate ESD S3
  € 88,02€ 106,50
  0031538
 3. Redbrick Motion Agile S1P
  Redbrick Motion Agile S1P
  € 84,71€ 102,50
  0031343
 4. Redbrick Motion Infinity S1P
  Redbrick Motion Infinity S1P
  € 84,71€ 102,50
  0031342