Populair op de bouw


Afbeelding

Op de bouw lopen verschillende soorten professionals rond. Denk aan hardwerkende bouwakkers en projectleiders, maar ook aan consultants. Thomas Goedegebuure uit Voorburg is een voorbeeld van zo’n consultant. Namens Hilti Nederland geeft hij technisch advies over verankeringen en grote gevel(constructie)systemen. Wat alle professionals op de bouw met elkaar gemeen hebben, is dat ze rondlopen op een paar S3 werkschoenen. Het valt Thomas op dat het sneakermodel van Redbrick steeds meer aan populariteit wint. Zelf koos Thomas voor de Redbrick Gold Black S3. In dit artikel vertelt hij zijn verhaal.

Eén paar werkschoenen voor diverse werkzaamheden

Toen Thomas Goedegebuure nog fulltime als projectleider werkte, stond hij de hele dag op de bouw en ging hij als laatste weg. In zijn nieuwe functie als consultant is hij nog steeds op veel bouwplaatsen in Nederland aanwezig, maar bevindt hij zich ook tussen directieleden en architecten. Daardoor ging hij op zoek naar andere werkschoenen.

Thomas: “Voorheen had ik schoenen die na een tijdje zwaar werden. Nu zocht ik S3 werkschoenen, naast mijn oude schoenen, die ik aan kan als het niet regent of sneeuwt. In mijn huidige job is het namelijk ook wel prettig als je niet altijd rondloopt met schoenen die tot aan je knieën onder de modder zitten.”

Safety first, maar uitstraling is ook belangrijk

Een strak design was voor de 32-jarige consultant ook van belang. De diversiteit van zijn functie brengt Thomas op verschillende plaatsen. Hij geeft advies over de veiligheid van gevelconstructies, onderbouwt dit met berekeningen en voert gecertificeerde testen uit wanneer er bijvoorbeeld iets loskomt. Overal wil hij goed voor de dag komen. “Je zit er ook niet op te wachten om continu je schoenen te wisselen, als je bijvoorbeeld een directiekeet inloopt. Dan is het wel lekker om een sneakermodel te hebben. Daar kan je zelfs ook nog boodschappen op doen.”

Via zijn broer kwam Thomas in aanraking met Redbrick. Inmiddels heeft hij de Redbrick Gold al twee jaar in zijn bezit. “Dit model sprong er echt uit naast andere schoenen. Ik dacht: daar ga ik voor. Het ziet er leuk uit, het ziet er relaxed uit. Functie en veiligheid zijn belangrijk, maar het moet er ook acceptabel uitzien.”

“De bouw is conventioneel, maar daar zit een kentering in”

Naast het design onderscheiden het lichte gewicht en het gemak Redbrick werkschoenen van traditionele werkschoenen. “De wat meer ouderwetse werkschoenen hebben veterhaken met hele lange veters. Dus dan ben je best wel even bezig als je steeds je schoenen aan en uit moet trekken. Met Redbrick werkschoenen gaat dat veel sneller, omdat je de veters niet continu door die haken hoeft te halen,” aldus Thomas.

Functie en veiligheid was lange tijd het enige wat voor professionals in de bouw van belang was bij het kiezen van werkschoenen. Je moet minimaal S3 werkschoenen hebben, that’s it. Thomas typeert de bouw dan ook als conventioneel en ouderwets, maar volgens hem zit daar momenteel wel een kentering in. “Redbrick is sinds de invoering van de Originals lijn dé sneaker op de bouw. Het is licht en gemakkelijk. Overal om me heen merk ik dat er zo over gedacht wordt.”

Afbeelding
Afbeelding

Stash - Vertegenwoordiger

“Samen met klanten de collecties tot een succes maken door passend advies te geven.”

Bekijk onze producten
 1. Redbrick Gold S3
  Redbrick Gold S3
  € 90,50€ 109,50
  0031502
 2. Redbrick Slate S3
  Redbrick Slate S3
  € 78,10€ 94,50
  0031507
 3. Redbrick Smaragd S3
  Redbrick Smaragd S3
  € 90,50€ 109,50
  0031512
 4. Redbrick Onyx S3
  Redbrick Onyx S3
  € 90,50€ 109,50
  0031516
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding