Image

Over Redbrick

Je leeft maar één keer, dan wil je wel lol maken en er goed uitzien. Toch? Vinden wij ook. Van die lompe veiligheidsschoenen, dat kan echt niet meer. In 2008 introduceerden wij de eerste safety sneaker. Een veiligheidsschoen, maar dan mooi. Inmiddels zijn er al meer dan een miljoen paar verkocht en zitten we niet stil. We blijven innoveren. In 2018 lanceerden we de Redbrick Motion collectie: extreem licht en zeer comfortabel. Speciaal voor gebruik in magazijnen en logistiek.

Redbrick brengt jouw stijl naar het werk. Want wij geloven dat veiligheid en stijl elkaar niet uitsluiten, maar juist aanvullen. Kiezen, waarom zou je? Met onze safety sneakers zorgen we dat alle voeten op de werkvloer optimaal beschermd zijn én dat iedereen er ook nog eens goed uitziet. Want dat is het visitekaartje voor het werk dat jullie leveren.

Image

Populair in de logistiek

Jarno van den Noort, beter bekend als De Rijdende Dichter, rijdt als chauffeur dagelijks het hele land door om supermarkten van verse voorraad te voorzien. Daarbij draagt hij altijd een paar Redbrick werkschoenen. Lees meer

Image
Image
Image
Veiligheidsklassen
Circulaire werkschoenen

In elke branche gelden speciale veiligheidsvoorschriften waaraan voldaan moet worden. Het kiezen van de juiste werkschoen met de juiste veiligheidsklasse en de juiste kenmerken is niet altijd makkelijk. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van welke veiligheidsklassen er zijn en wat de deze inhouden. Binnen elke klasse is aan alle basis eigenschappen voldaan. De schoen moet zijn voorzien van een verharde beschermingsneus met een indeukresistentie van minimaal 200 Joule (resthoogte 14 mm). Per veiligheidsklasse die je omhoog gaat, komen er steeds meer eisen bij.


De veiligheidsklassen van de Europese norm EN ISO 20345

Aan alle basis eigenschappen is voldaan. De schoen moet zijn voorzien
van een stalen/kunststof neus met een indeukresistentie van 200 Joule (resthoogte 14 mm).
S1Als SB, tevens antistatisch, energie opname door de hak.
S1pAls S1, met toevoeging van stalen/kevlar tussenzool.
S2Als S1, plus verhoogde weerstand tegen binnendringen van water.
S3Als S2, plus toevoeging van een stalen/kevlar tussenzool en antislipprofiel.
S4Als S1 maar dan gemaakt van PU, rubber of kunststof materialen.
S5Als S4, plus toevoeging van een stalen/kevlar tussenzool en antislipprofiel.

Redbrick is via haar distributeur medeoprichter van de Circular Footwear Alliance (CFA). Deze alliantie is gericht op het zoveel mogelijk behouden en hergebruiken van grondstoffen. Dit betekent onder andere dat je jouw gebruikte Redbrick werkschoenen altijd in kan leveren bij diverse inzamelpunten (CFA Boxen) waarvan er inmiddels meer dan honderd zijn. Redbrick past steeds meer circulaire principes toe in haar ontwerp en productie, zodat op den duur onze werkschoenen zoveel mogelijk gemaakt zullen zijn van componenten die na gebruik nogmaals ingezet kunnen worden.

 

Image