Afbeelding

OVER REDBRICK.

Redbrick is ontwikkeld in samenwerking met AMF Safety Shoes, de producent van de werkschoenen. In de toch wel traditionele werkschoenenbranche wilden beide bedrijven laten zien dat het ook anders kan. In 2004 is daarom de eerste collectie van veiligheidsschoenen met het uiterlijk van een sneaker op de markt gebracht. Een veiligheidsschoen zoals uit de collectie van Redbrick bestond nog niet en zelfs de term Safety Sneaker moest nog bedacht worden. De schoenen van Redbrick zijn nog steeds ongeëvenaard in pasvorm, kwaliteit, productdesign en marktbeleving. De schoenen zijn door velen nagemaakt, maar Redbrick zit niet stil en blijft innoveren, er zijn inmiddels al een miljoen paar schoenen verkocht.

In deze rubriek vind je verhalen van personen die onze schoenen dragen en hun ervaringen met jullie delen. Er wordt verteld in welke industrieën de schoenen gebruikt worden en wat de voordelen zijn van deze werkschoen. Dus twijfel jij nog of Redbrick de juiste keus is voor jou? laat je informeren door je collega's uit de industrie.

Lees meer
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Veiligheidsklasse

In elke branche gelden speciale veiligheidsvoorschriften waaraan voldaan moet worden. Het kiezen van de juiste werkschoen met de juiste veiligheidsklasse en de juiste kenmerken is niet altijd makkelijk. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt met welke veiligheidsklasse er zijn en wat de verschillende normen inhouden. Aan alle basis eigenschappen is voldaan. De schoen moet zijn voorzien van een stalen/kunststof neus met een indeukresistentie van 200 Joule (resthoogte 14 mm).

Daarnaast zijn de schoenen ingedeeld in diverse beschermingsklassen:

Aan alle basis eigenschappen is voldaan. De schoen moet zijn voorzien
van een stalen/kunststof neus met een indeukresistentie van 200 Joule (resthoogte 14 mm).
S1Als SB, tevens antistatisch, energie opname door de hak.
S1pAls S1, met toevoeging van stalen/kevlar tussenzool.
S2Als S1, plus verhoogde weerstand tegen binnendringen van water.
S3Als S2, plus toevoeging van een stalen/kevlar tussenzool en antislipprofiel.
S4Als S1 maar dan gemaakt van PU, rubber of kunststof materialen.
S5Als S4, plus toevoeging van een stalen/kevlar tussenzool en antislipprofiel.