Kevlar tussenzool: ideaal voor lichtgewicht werkschoenen

Alle elementen waaruit een veiligheidsschoen bestaat kunnen worden gemaakt van­ verschillende materialen. Denk aan de zolen, veiligheidsneus, voering, tussenzolen en nog veel meer. Alleen door kritisch te kijken naar de materialen die we gebruiken zorgen wij ervoor dat onze veiligheidsschoenen zo flexibel, comfortabel en lichtgewicht mogelijk zijn. Zo zijn de Redbrick Safety Sneakers allemaal voorzien van een kevlar tussenzool of kevlar anti-perforatiezool, zoals het ook wel wordt genoemd. Wij leggen je graag uit wat een kevlar tussenzool is en waarom wij juist deze tussenzolen gebruiken voor onze veiligheidsschoenen. Benieuwd geworden? Lees snel verder!

Waarom is een tussenzool zo belangrijk?

Om jou als drager van de veiligheidsschoen optimaal te beschermen is een S1P, S3 en S5 werkschoen niet alleen voorzien van een beschermneus, maar ook van een antipenetratie tussenzool. Deze tussenzool voorkomt dat scherpe voorwerpen vanaf de onderkant de zool van de schoen doordringen. Denk bijvoorbeeld aan glas of spijkers die op de grond liggen. Zo kun jij veilig je werk blijven doen.

Dezelfde bescherming, andere materialen

Een tussenzool kan worden gemaakt van verschillende materialen. Zo heb je onder andere tussenzolen gemaakt van staal, kunststof of kevlar. Alle tussenzolen bieden dezelfde bescherming. De veiligheidsschoenen worden namelijk allemaal op dezelfde manier getest. Dit zorgt ervoor dat een veiligheidsschoen pas voldoet aan de wetgeving voor veiligheidsschoenen wanneer ze voldoen aan de standaard eisen. Zo ook de eisen die worden gesteld aan de tussenzool. Gekeken naar de bescherming die de tussenzolen bieden maakt het dus niet zo veel uit van welk materiaal deze gemaakt zijn. Wat wel belangrijk is, zijn de verschillende voordelen die de materialen met zich meebrengen.

Kevlar tussenzool: lichtgewicht en optimale bescherming

Zoals eerder benoemd zijn al onze Redbrick Safety Sneakers voorzien van een kevlar tussenzool. Daarom vertellen wij je alles wat je moet weten over deze tussenzool. Kevlar is een hitteresistente en synthetische vezel die extreem sterk is. Het grote voordeel hiervan is dat het de juiste balans biedt tussen gewicht en stevigheid. Zo is kevlar volgens de gewicht-sterkte ratiometer maar liefst vijf keer sterker dan staal. Krachtig stukje materiaal, niet? Doordat kevlar zo sterk is biedt een tussenzool van kevlar dezelfde bescherming als een tussenzool van staal. Alleen is een tussenzool gemaakt van kevlar een stuk lichter. Dat maakt dat kevlar perfect geschikt is voor sneaker werkschoenen.

Verder beschermt een kevlar tussenzool het gehele voetoppervlak. Kevlar tussenzolen worden namelijk aan de schacht van de schoen genaaid. Hierdoor bedekt de tussenzool de gehele breedte van de schoen, en dus ook jouw gehele voet. Kevlar tussenzolen zijn daarnaast zacht, soepel en daardoor extreem flexibel. Zo kun jij genieten van lichte werkschoenen met een hoog comfort terwijl je voeten optimaal worden beschermd.

Metaalvrije werkschoenen

Een laatste voordeel dat de kevlar tussenzolen met zich meebrengen is dat ze niet magnetisch zijn. Hierdoor worden de tussenzolen niet gedetecteerd door een metaaldetectiepoortje. Dit zorgt ervoor dat kevlar tussenzolen ideaal zijn voor metaalvrije werkschoenen. Let er in dit geval wel op dat de rest van de werkschoen ook metaalvrij is. Zoek bijvoorbeeld naar werkschoenen met een composieten veiligheidsneus in plaats van een stalen veiligheidsneus, maar controleer ook de andere elementen.

Persoonlijk advies

Heb je nog vragen over onze tussenzolen of wil je graag persoonlijk advies? Neem dan contact op met een van onze experts. Wij helpen je graag!

 

Kevlar tussenzool Redbrick Safety Sneaker
Afbeelding

Mandy - Customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”

Nu populair
 1. Redbrick Motion Comet High S3
  Redbrick Motion Comet High S3
  € 90,50€ 109,50
  0031352
 2. Redbrick Motion Comet 2.0 S S3
  Redbrick Motion Comet 2.0 S S3
  € 86,36€ 104,50
  0031354
 3. Redbrick Motion Martijn Kuipers S3
  Redbrick Motion Martijn Kuipers S3
  € 82,23€ 99,50
  0031355
 4. Redbrick Motion Force S3
  Redbrick Motion Force S3
  € 86,36€ 104,50
  0031336