Inlegzolen van Redbrick zorgen voor nóg meer draagcomfort

Met inlegzolen van Redbrick zitten je werkschoenen nog comfortabeler én behouden ze hun S1P of S3 certificering, in tegenstelling tot andere inlegzolen.

Onze inlegzolen zijn geproduceerd in samenwerking met producent Neskrid. Jan Dirksen is niet alleen naamgever van dit familiebedrijf (Dirksen is immers Neskrid achterstevoren), maar ook de technisch directeur. Een van zijn belangrijkste taken is het certificeren van veiligheidsschoenen en inlegzolen volgens de Europese normen. Dit maakt hem een absolute expert op dit gebied.

In dit artikel gaan we met Dirksen dieper in op de certificering en eigenschappen van de Redbrick inlegzolen. Ook leggen we je uit wanneer je welke inlegzool nodig hebt.

 

1. Aan welke eisen voldoen gecertificeerde inlegzolen?

In de Europese norm voor veiligheidsschoenen EN ISO 20345 staan eveneens alle regels voor inlegzolen beschreven. De inlegzolen worden getest op de eisen waar ze aan moeten voldoen. De gecertificeerde Redbrick inlegzolen beschikken daardoor gegarandeerd over de volgende eigenschappen:

 • Waterdampopname en waterdampafgifte, fijn voor mensen met zweetvoeten!
 • Antistatisch of ESD: “Veel zooltjes in de retail missen deze eigenschap, terwijl dit een essentieel onderdeel is van gecertificeerde inlegzolen,” aldus Jan Dirksen.
 • Sterke schokabsorptie, waardoor je voeten en gewrichten minder snel moe zullen worden.

“De combinatie van werkschoen en inlegzool moet óók getest zijn!”

Dirksen benadrukt dat niet alleen de inlegzolen gecertificeerd moeten zijn. Ook de combinatie tussen inlegzool en de werkschoen die je draagt dient aan de eisen van de Europese norm te voldoen. De algemene Redbrick inlegzolen zijn daarom uitsluitend te gebruiken in combinatie met Redbrick schoenen. Dirksen: “Wat je nog steeds veel ziet, is mensen die inlegzolen of steunzolen uit hun vrijetijdsschoenen in hun werkschoenen gebruiken. Daarmee overtreed je de wet, omdat de certificering dan vervalt.” Een manier om te checken of de combinatie tussen werkschoen en inlegzool gecertificeerd is, is de conformiteitsverklaring. Deze hoor je altijd te ontvangen wanneer je gecertificeerde werkschoenen en/of inlegzolen koopt.

De perfecte inlegzolen voor de Redbrick Motion collectie

De vorm van Redbrick inlegzolen is precies gemaakt op basis van het model van de originele werkschoenen. Daarom zijn er ook aparte Redbrick Motion inlegzolen uitgebracht, speciaal voor de Motion collectie. Met de gecertificeerde combinatie van onze werkschoenen en de unieke inlegzolen kunnen wij dus de perfecte pasvorm garanderen.

 

2. Wanneer heb je inlegzolen nodig?

Een inlegzool is voor sommige mensen een must, maar voor anderen een extra optie. Het biedt meer comfort en ondersteuning. De standaardzool van een werkschoen heeft altijd dezelfde vorm, maar geen voet is gelijk. Zo zijn er holvoeten en platvoeten. In die gevallen is een inlegzool ook echt nodig. Als je bijvoorbeeld een holvoet hebt, heb je een hoge voetboog. Als je dat niet opvult, krijg je vermoeide voeten. Bovendien kan je last krijgen van pijnlijke enkels, knieën of zelfs heupen. Met een inlegzool kan je dat voorkomen. Dat is wel zo fijn als je er een lange dag op moet werken.

Jan Dirksen technisch directeur bij Neskrid

Jan Dirksen, technisch directeur bij Neskrid

Redbrick Inlegzolen

3. De verschillen tussen hoge, medium en lage Redbrick inlegzolen

Redbrick inlegzolen zijn gemaakt van gerecycled polyurethaan, waarbij dus ook aan het milieu is gedacht. De Redbrick inlegzolen zijn daarnaast ademend, sneldrogend, antibacterieel, schokabsorberend en beschikken over ESD. Dat zijn allemaal eigenschappen die bijdragen het draagcomfort van je werkschoenen. De inlegzolen kunnen zowel in hoge als lage werkschoenen gedragen worden. Ze bieden perfecte ondersteuning met een anatomisch voetbed in drie officieel gecertificeerde maten: hoogmedium en laag.

Kies de juiste inlegzool

Het is heel belangrijk dat de inlegzolen prettig aanvoelen. “Zodra je ze in je schoen doet en er een paar meter mee loopt, weet je meestal direct of je de juiste hebt. De juiste opvulling van je voet is belangrijk. Als je niet het juiste zooltje kiest, kan het juist oncomfortabel zijn in plaats van het comfort verhogen,” aldus Jan Dirksen. Op basis van je voetboog weet je welke inlegzool geschikt is voor jou. De drie verschillende uitvoeringen van de Redbrick inlegzolen zijn gemaakt voor verschillende voetbogen.

Hoge voetboog

Medium voetboog

Lage voetboog

Heb je een hoge voetboog? Dan heb je een holvoet. In dat geval heb je meer vulling nodig in je voetboog, zodat je voet meer rust krijgt. Kies dan voor de hoge inlegzolen.

De medium uitvoering is voor mensen met een gemiddelde voetboog. Ook voor gemiddelde voettypen is een inlegzool aan te raden. Een inlegzool heeft altijd een mooiere vorm dan een standaardzool en biedt dus aan alle voetsoorten meer comfort.

Mensen met een lage voetboog hebben een lage wreef, wat lijkt op een platvoet. In dat geval zijn de lage inlegzolen geschikt voor jou.

De Redbrick Motion inlegzolen zijn eveneens verkrijgbaar in een hoog, medium en laag model. Mocht je onverhoopt niet weten welk type voet je hebt, kan je dat vragen aan je huisarts of een podotherapeut.

4. Inlegzolen zijn niet hetzelfde als steunzolen

Let op: inlegzolen zijn niet hetzelfde als steunzolen. Dirksen: “Inlegzolen ondersteunen je voeten, maar corrigeren niet. Als je een afwijking hebt aan je voeten, en je pijn blijft houden, kan je het best naar een podotherapeut gaan. Je kunt dan overgaan op steunzolen, die speciaal voor jouw voeten gemaakt worden.” Heb jij een steunzool op maat nodig of weet je dat niet zeker? Vraag dan een podotherapeut om meer informatie.

 

5. Wissel je schoenen en inlegzolen dagelijks af

Volgens Jan Dirksen is het extreem belangrijk om je werkschoenen en inlegzolen regelmatig af te wisselen: “Je zou standaard twee paar werkschoenen moeten hebben met in beide paren goede inlegzolen. Een heel jaar lang elke dag dezelfde schoenen met hetzelfde zooltje aantrekken: eigenlijk is het absurd dat je dat nog ziet.” Als je werkschoenen afwisselt, krijgen je schoenen en inlegzolen de kans om te herstellen. Daarnaast behouden ze op deze manier langer hun goede kwaliteit.

Tips om je inlegzolen schoon te maken

Laat je inlegzolen drogen op een droge plaats en in ieder geval niet bij een warmtebron. Doe de inlegzolen ook nooit in de was- of droogmachine. Tot slot is het aan te raden om dagelijks schone werksokken te dragen. Deze sokken helpen met het afvoeren van vocht en ventileren en verkoelen je voeten uitstekend.

 

6. Vragen?

Heb je vragen over inlegzolen of andere producten? Of wil je advies over welke producten bij jouw situatie passen? Neem dan gerust contact met ons op.

Afbeelding

Stash - Vertegenwoordiger

“Samen met dealers het juiste assortiment samenstellen dat matcht bij de behoeftes van haar doelgroep.”

Nu populair
 1. Freerunner Fly S3
  Freerunner Fly S3
  € 88,02€ 106,50
  0032302
 2. Freerunner Tracer Grey Laag
  Freerunner Tracer Grey Laag
  € 78,10€ 94,50€ 50,76€ 61,42
  0032311
 3. Redbrick Saphire S3
  Redbrick Saphire S3
  € 86,36€ 104,50
  0031533