Hydratec: de waterdichte werkschoenen van Redbrick

Redbrick heeft met de lage werkschoen Ruby Hydratec en de hoge werkschoen Onyx Hydratec twee waterdichte werkschoenen in haar assortiment. Wij krijgen vaak de vraag wat Hydratec precies inhoudt. En wat is precies het verschil met de Ruby Toe Cap en de Onyx Toe Cap? In dit artikel geven we je antwoord op deze vragen!


Hydratec: een waterdicht membraam

Hydratec is een speciaal waterdicht membraam dat is verwerkt in de voering van de schoen. Dit maakt de werkschoen waterdicht. Het membraam absorbeert namelijk waterdamp. Het geabsorbeerde vocht wordt door het Hydratec membraam vervolgens afgevoerd via de voering. Dit houdt de voet warm en droog. Dat geldt ook voor extreme situaties, zoals stromende regen. Wat Hydratec bijzonder maakt, is dat het steeds beter gaat werken naarmate de drager zich meer inspant. Dit maakt het een perfect materiaal om toe te passen in werkschoenen. Het Hydratec membraan biedt bovendien effectieve bescherming tegen lage temperaturen.


Waterafstotende- of waterdichte werkschoenen: wat is het verschil?

Het Hydratec membraam in de voering van de werkschoen maakt de schoen dus waterdicht. Er is een belangrijk verschil tussen waterdichte werkschoenen en waterafstotende werkschoenen. Alle S3 werkschoenen zijn waterafstotend. Dit betekent dat deze werkschoenen één à twee uur beschermen tegen het binnendringen van vocht. In de meeste werkomgevingen is dit dus voldoende. Je hebt pas echt waterdichte werkschoenen nodig als je vaak langere tijd in de stromende regen staat of regelmatig op natte ondergronden werkt.


De waterdichte werkschoenen van Redbrick

Sta je regelmatig in plassen water of in de stromende regen? Of werk je op een natte ondergrond, bijvoorbeeld in de agrarische sector? Kies dan voor een van onze waterdichte S3 werkschoenen, de Ruby Hydratec en Onyx Hydratec. In andere gevallen volstaan de Ruby Toe Cap, de Onyx Toe Cap en alle andere S3 werkschoenen van Redbrick. Werk je vooral indoor, zoals in het magazijn of de transportsector? Dan kan je ook kiezen voor S1P werkschoenen.


Advies van de experts van Redbrick

Weet je niet zeker of je waterafstotende of waterdichte schoenen nodig hebt? Neem dan contact op met onze experts via de chat of door een mailtje te sturen naar contact@redbrick.eu. Wij staan altijd voor je klaar!

Afbeelding
Afbeelding

Mandy - customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”

Nu populair
 1. Redbrick Onyx Hydratec S3
  Redbrick Onyx Hydratec S3
  € 109,50€ 132,50
  0031537
 2. Redbrick Granite ESD S3
  Redbrick Granite ESD S3
  € 92,98€ 112,50
  0031539
 3. Redbrick Slate ESD S3
  Redbrick Slate ESD S3
  € 88,02€ 106,50
  0031538
 4. Redbrick Ice S3
  Redbrick Ice S3
  € 92,98€ 112,50
  0031535