Hoge werkschoenen of lage werkschoenen? Redbrick helpt je kiezen

Hoge werkschoenen of lage werkschoenen

De collectie van Redbrick is grofweg op te delen in twee categorieën: hoge werkschoenen en lage werkschoenen. De eerste keuze die gemaakt moet worden in de zoektocht naar een goed paar werkschoenen, is of je hoge of lage werkschoenen nodig hebt. Beide typen werkschoenen hebben hun voor- en nadelen. Wij zetten dit voor je op een rijtje en helpen je bij de keuze tussen hoge werkschoenen en lage werkschoenen.

Voordelen van lage werkschoenen van Redbrick

Lage werkschoenen kennen een flink aantal voordelen ten opzichte van hoge werkschoenen. Het grote verschil zit hem natuurlijk in de vrijheid rondom de enkels. Hierdoor hebben je voeten en je enkels meer flexibiliteit als je lage werkschoenen draagt. Dit betekent ook meer bewegingsvrijheid. Dat is met name handig als je tijdens je werkzaamheden veel moet hurken of knielen. Als je veel op je knieën moet werken, zullen de sneakers van Redbrick bovendien niet snel slijten. Het gaat immers om Safety Sneakers. Dat houdt in dat dat de beschermende zolen van onze werkschoenen doorlopen tot aan de voorkant van de schoenen, zodat de neus niet slijt tijdens je werkzaamheden. Een ander groot voordeel aan lage werkschoenen is dat ze altijd comfortabel zitten en lichter zijn. Zeker voor lange werkdagen zijn dit belangrijke eigenschappen. Bij warm of droog weer bieden lage werkschoenen daarnaast iets meer luchtigheid dan hoge werkschoenen. Je voeten zitten in hoge werkschoenen namelijk meer opgesloten, wat warmte-uitslag als gevolg kan hebben.

Beroepsgroepen voor lage werkschoenen

Lage werkschoenen zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Zo kiezen stratenmakers, chauffeurs, loodgieters, schilders en brandweerlieden altijd voor lage Safety Sneakers. Ook in de agrarische sector draagt men vooral lage werkschoenen.

Voordelen van hoge werkschoenen van Redbrick

Het grote voordeel aan hoge werkschoenen is dat ze enkelbescherming bieden, wat vooral handig is op oneffen terrein waar je sneller door je enkel kan gaan. Hoge Safety Sneakers bieden niet alleen meer ondersteuning voor je enkels; ook voor je hielen zijn hoge werkschoenen beter. Daarom zijn hoge werkschoenen in sommige situaties zelfs een vereiste. Dankzij de ondersteuning aan de zijkanten van je voet, wordt het risico om je enkel om te zwikken sterk beperkt. Hierdoor bieden deze werkschoenen net iets meer veiligheid dan lage werkschoenen. Bovendien gaat dit bij Redbrick-schoenen nooit ten koste van het draagcomfort. De extra stevigheid en stabiliteit die hoge werkschoenen bieden, compenseert daarnaast het feit dat hogere modellen iets minder flexibel zijn.

Tot slot kan je met hoge werkschoenen voorkomen dat er steentjes, zand of water je werkschoenen binnendringen. Als je tijdens je werk veel in aanraking komt met water of in een natte omgeving werkt, is dit een belangrijke overweging. In dergelijke gevallen is de Redbrick Onyx Hydratec uitermate geschikt. Dit is een hoge werkschoen die in de S3-veiligheidsklasse valt. Dit betekent dat deze Safety Sneaker tot een uur waterafstotend is.

Beroepsgroepen voor hoge werkschoenen

Doordat de enkels en hielen beschermd worden in hoge werkschoenen, is dit type werkschoen vooral handig in de logistiek, bijvoorbeeld in magazijnen. In zulke werkomgevingen kan het namelijk voorkomen dat er een kar tegen je enkels aan rijdt. Verder worden hoge werkschoenen vaak gebruikt in de bouwsector, de professionele keuken en bij werk op ongelijke werkvloeren.

Andere overwegingen in je zoektocht naar werkschoenen

Nadat je gekozen hebt voor een hoge of lage werkschoen, spelen er nog veel meer factoren een rol. Denk hierbij aan de veiligheidsklasse waar je werkschoen aan moet voldoen, maar ook aan je persoonlijke smaak. De werkschoenen van Redbrick hebben een uniek design en zijn beschikbaar in diverse kleuren. Zo valt er genoeg te kiezen. Verder is ook het kiezen van de juiste schoenmaat van belang. Wil je meer weten of heb je hulp nodig bij je keuze voor een geschikte werkschoen? Neem dan contact op en wij helpen je graag verder!

Afbeelding
Afbeelding

Stash - Vertegenwoordiger

“Samen met dealers het juiste assortiment samenstellen dat matcht bij de behoeftes van haar doelgroep.”

Nu populair
 1. Redbrick Onyx Hydratec S3
  Redbrick Onyx Hydratec S3
  € 99,59€ 120,50
  0031537
 2. Redbrick Ruby Hydratec S3
  Redbrick Ruby Hydratec S3
  € 94,63€ 114,50
  0031536
 3. Redbrick Mont Blanc S3
  Redbrick Mont Blanc S3
  € 82,23€ 99,50
  0031529
 4. Redbrick Branco S3
  Redbrick Branco S3
  € 78,10€ 94,50
  0031530